De Regenboog Plu methode is geïnspireerd door de eeuwenoude wijsheid van de chakraleer. Chakra's zijn energiecentra in ons lichaam die verbonden zijn met verschillende aspecten van ons fysieke, emotionele, energetische, mentale en spirituele welzijn. Energie stroomt door het lichaam  

langs je ruggengraat omhoog en omlaag. Chakra’s zijn niet zichtbaar, maar je kunt er wel de energie van ervaren in je lijf.


Deze kennis heb ik gebruikt om een waardevolle methode te creëren, die kinderen helpt innerlijk te versterken en energetisch te beschermen. 

De regenboog Plu methode bestaat uit:

1 De regenboog Plu methode box. Daarin zit een speelbord met doe-kaarten + krachtzinnen kaarten en knuffelsteentjes.
2 Het regenboogkleuren pad en de gouden stip.
3 De regenboogparaplu.

Hoe werkt de regenboog Plu methode?

De kleuren van de regenboog resoneren met de 7 hoofdchakra's.


  1. De kleur rood is verbonden met het basischakra oftewel Muladhara - Dit energiecentra staat voor gronding, veiligheid, en overleving.

  2. De kleur oranje is verbonden met het sacraal chakra oftewel Svadhisthana - Dit energie centra staat voor creativiteitKinderen zijn gelukkig wanneer ze weten waar ze goed in zijn, wat hun kwaliteiten zijn en hoe ze deze voluit kunnen benutten. Weten wat je kwaliteiten zijn geeft enorm veel zelfvertrouwen en energie. Emoties  zijn belangrijk. Hiermee neem je waar waar je blij, gelukkig, tevreden, angstig, verdrietig van wordt. 

  3. De kleur geel is verbonden met het zonnevlechtchakra oftewel Manipura - Dit energiecentra staat voor wilskracht, eigenwaarde en zelfvertrouwen.

  4. De kleur groen is verbonden met het hartchakra oftewel Anahata. - Dit energie centra staat voor liefde, mededogen en vergeving.

    Liefde  is een gevoel van genegenheid voor jezelf, een ander persoon, een knuffel of een ding. Het is een warm, positief gevoel dat je kunt hebben voor jezelf of een ander. In het boeddhisme betekent het vooral liefdevolle aandacht voor jezelf en anderen.

  5. De kleur blauw is verbonden met het keelchakra oftewel Vishuddha. - Dit energiecentra staat voor communicatie, expressie en waarheid.

  6. De kleur paars / indigo  is verbonden met het erde oog chakra oftewel Ajna. - Dit energiecentra staat voor intuïtie, inzicht en verbeeldingskracht.

  7. De kleur violet / wit is verbonden met het kruinchakra oftewel Sahasrara. - Dit energiecentra staat voor spiritueel bewustzijn, eenheid en verlichting.

Stap 1

De kindercoach of kindertherapeut opent de regenboog Plu methode box en alleen of samen wordt het speelbord + kaarten en knuffelsteentjes klaargelegd. Het regenboog pad wordt op de grond neergelegd. De stippen kunnen los van elkaar neergeled worden, maar ook als een puzzel aan elkaar.

Stap 2

Het kind pakt het rode knuffelsteentje van het speelbord en gaat op de rode stip staan. Het kind sluit even de ogen en het 1e chakrapunt (basischakra) wordt onbewust geactiveerd. Het is mogelijk om dit in je lijf te voelen, maar dat hoeft niet. De professional begeleidt en geeft het kind een rood doekaartje. Het kind voert de opdracht uit wat op het kaartje staat beschreven. De professional geeft het kind een rode krachtzin kaart en het kind zegt de zin hardop of in gedachten 3 keer na. De professional beoordeeld of dat het kind opnieuw een doe-kaartje of een krachtzin kaartje geeft. Het kind mag het knuffelsteentje terug leggen op het speelbord op de rode stip. Dit energiecentra is geactiveerd. Door bewust aandacht te geven aan dit energiecentra wordt het chakra gestimuleerd waardoor de energie beter gaat stromen. Het kind voelt zichzelf steviger staan. Dit is met name fijn voor kinderen die: snel zijn afgeleidt, dromerig zijn, of snel overprikkeld zijn.

Stap 3 

Het kind pakt het oranje knuffelsteentje van het speelbord en gaat vervolgens op de oranje stip staan. Het kind sluit even de ogen en het 2e chakrapunt sacraal chakra wordt onbewust geactiveerd. Het is mogelijk om dit in je lijf te voelen, maar dat hoeft niet. De professional geeft het kind een oranje doekaartje. Het kind voert de opdracht uit wat op het kaartje staat beschreven. De proffesional geeft het kind een oranje krachtzin kaart en het kind zegt de zin hardop of in gedachten 3 keer na.

Stap 4 Het kind doorloopt het regenboog pad op dezelfde wijze zoals hierboven staat beschreven.

Stap 5 

Wanneer het kind op de laatste gouden stip gaat staan mag het zijn regenboogparaplu opzetten en hetvolgende versje wordt opgezegt:

Mooie regenboogparaplu.

Help mij.

Bescherm mij.

Laat jouw mooie kleuren naar beneden komen.

Vul mijn aura met jouw prachtige regenboogkleuren.

Zuiver mijn chakra's.

Maak mijn dag vrolijk.

Zodat andere mensen ook vrolijk zijn.

De regenboogparaplu wordt als het ware in zijn energieveld neergezet. Wanneer het kind aan zijn regenboogparaplu denkt, wordt er een onzichtbare regenboogparaplu opgezet. Hierdoor wordt het kind tijdelijk beter beschermt tegen auditieve, visuele, energetische en kosmische prikkels. De punt van zijn regenboogparaplu blijft altijd in verbinding met zijn hogere zelf.

Stap 6 

Het is mogelijk om het regenboogpad of de regenboogparaplu te visualiseren en door de zon in gedachten erop te laten schijnen komen de gekleurde stralen naar beneden in de aura en chakra's.

Stap 7 

In het boek Tom en de magische regenboogparaplu wordt ook een handhouding beschreven. Dit boek is tevens te beluisteren als luisterboek.

De Regenboog Plu methode ® is een uitstekend hulpmiddel voor kinderen om innerlijk te versterken en energetische te beschermen.


Deze holistische methode werkt prettig en versterkt innerlijk op een diepere laag.