Stappenplan

holistisch kindercoach / kindertherapie traject

 

 

holistisch kindercoach / kindertherapie traject

Bij een holistisch kindercoach /therapie traject, wordt er gewerkt aan emotionele disbalans of cognitieve leerprocessen. Het doel is, dat het kind weet welke emoties er zijn en hoe ermee om te gaan.

Bij een leerachterstand wordt er gewerkt aan het hoofdvak ( lezen, rekenen, taal ) om op eigen leerniveau te komen.

 

Bij een holistische kindertherapie traject ligt de aandacht op een diepere laag. Kinderen die een zeer vervelende gebeurtenis hebben meegemaakt kunnen begeleiding gebruiken om dit goed te verwerken. Een energetische behandeling of een therapeutische sessie met verschillende methodieken die dieper doorwerken, helpen het kind om te herstellen. De ziel (hogere zelf) wordt als het ware geheeld.

Een kindertraject bestaat uit blokken van 4 weken.

kennismakingsgesprek

Eerst is er een kennismakingsgesprek

verloop kindertraject

 

 1. Tijdens de eerste sessie gebruik ik symboolcommunicatie om te achterhalen waarmee ik jullie kind kan helpen. Symboolcommunicatie is een kindvriendelijke manier, waarbij jullie kind via spel en symbolen vertelt.
 2. De volgende 3 sessies worden uitgevoerd met behulp van een kindplan wat ik van te voren maak. Daarin beschrijf ik na iedere sessie kort wat we hebben gedaan en mijn waarnemingen. Dit verslag ontvangen jullie digitaal nadat we het kindertraject hebben afgesloten.
 3. Na de 4e sessie is er een overleg moment om te bespreken of het kindertraject wordt voorgezet of afgerond.

 

methoden en behandelingen binnen praktijk Essentia

voor het jonge kind (vanaf 4 jaar)

 

 • Lichamelijke oefeningen opgebouwd vanuit de chakraleer
 • Energetische behandeling (Symbol Healing Energy ® )
 • Verschillende oefeningen met behulp van de lemniscaat (liggende 8) Brengt balans in beide hersenhelften, waardoor jullie kind meer innerlijke rust ervaart
 • Focustherapie om beter te kunnen concentreren. Hiervoor gebruik ik natuurlijke materialen om te leren groeperen en ordenen. Dit geeft jullie kind overzicht en houvast. (Veel kinderen met een rechtse dominante hersenhelft hebben hier moeite mee.)
 • Tekentherapie om visueel te maken wat er onbewust bij jullie kind afspeelt. Hierdoor kan jullie kind onverwerkte gebeurtenissen en emoties beter verwerken
 • Vormtekenen Door vormen en patronen te tekenen krijgt jullie kind beter verbinding met zichzelf. Dit heeft invloed op de verschillende niveaus. ( Lichaam, innerlijk, energetisch, mentaal, spiritueel en zielsverbinding)
 • Soul Body Fysion ® ( Versmelting van ziel en lichaam) Jullie kind voelt zichzelf na een Soul Body Fysion ® techniek, krachtiger en heeft meer zelfvertrouwen. Als gecertificeerde Soul Body Fysion ® practicer, mag ik deze bijzondere en effectieve techniek toepassen
 • Plu methode ® Energetische bescherming van de aura met daarin de verweven chakra's. Dmv de kleuren van de regenboog, die worden gebruikt tijdens oefeningen, visualisatie en de kracht van woorden wordt het kind energetisch schoon, waardoor het beter bij zichzelf blijft. Resultaat: het kind voelt zich fijn!
 • Meditatie voor innerlijke rust
 • Prikkelstorm ® Spelenderwijs maak ik het kind duidelijk wat prikkels zijn met behulp van prikkelstorm coachingkaartjes.