Binnen mijn praktijk Essentia werk ik met regenboog therapie.  Waarschijnlijk heeft u hier nog weinig over gehoord?

Daarom vertel ik graag in dit artikel wat  regenboog therapie is en hoe ik ermee werk.

 

Regenboog therapie is gebaseerd op de 7 hoofdchakra's, die in het energetisch veld van ieder wezen aanwezig zijn. Deze chakra's zijn energetische centrums. Wanneer er een disbalans is in één van de chakra's, dan begrijpt u dat de levensenergie (prana) minder goed kan doorstromen.

Omdat het fysieke lichaam in verbinding staat met het energetisch lichaam (aura), zult u begrijpen dat kinderen lichamelijke ongemakken kunnen ervaren, wanneer een chakra dis harmonieus functioneert. Ik zal u hier een voorbeeld van geven.

 

Wanneer een kind zich vaak onzeker voelt, dan is het mogelijk dat de zonnevlecht van een kind (dit is het derde chakra) onvoldoende werkt. Het kind heeft misschien moeite met zichzelf laten zien. Wanneer ik als Holistisch kindertherapeut werk met de zonnevlecht van het kind gaat dit centra meer open staan, waardoor de energie beter gaat stromen. Hiervoor kan ik verschillende technieken, oefeningen of energetische behandelingen geven. Het kind voelt zich daarna zelfverzekerder en zal meer opvallen. 

Daarentegen zijn kinderen met een sterk ontwikkelde zonnevlecht, kinderen met een sterke wil. Zij weten wat ze willen, hebben vaak snel hun doel voor ogen. In mijn visie zijn dit geboren leiders. Omdat zij van nature al leidend zijn voor andere kinderen. Ze durven vaak meer, dan andere kinderen.

 

Regenboog therapie is gericht om alle 7 hoofdchakra's te harmoniseren!

 

Dit doe ik door gebruik te maken van:

1 de kleuren van de regenboog

2 lichamelijke oefeningen

3 werken met Ik ben, ik kan, ik wil ect. zinnen

4 energetische behandeling via mijn handen

5 beschermingstechniek met een regenboogparaplu

 

Daardoor voelt het kind zich goed en staat het in zijn kracht! Het voordeel hiervan is, dat het kind minder beïnvloedbaar is voor zijn omgeving.

Met name fijn gevoelige kinderen zijn erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Zij zijn als het ware een spons, die alle energieën om zich heen opnemen. Omdat een kind nog onvoldoende kan filteren, komt het kind moe en overprikkeld thuis!

Het fysieke lichaam kan alleen innerlijke rust ervaren, wanneer al die prikkels uit het systeem (lichaam) zijn!

 

Hoe doet een kind dat?

 

Daar zijn verschillende oefeningen en technieken voor, maar het allerbelangrijkste is BUITEN SPELEN!

Door buiten te spelen ontlaad het kind van alle ballast, die het heeft opgedaan. Normaliter speelt een kind graag buiten, maar omdat de maatschappij verandert, is het fijn, wanneer een kind leert hoe het zich kan ontdoen van prikkels.

 

Natuurlijk is voorkomen nog gezonder, maar omdat veel fijn gevoelige kinderen in een omgeving leven en zijn, die veelal verbonden is met prikkels, denk aan een digi bord, computer, andere mensen, ect. is het belangrijk, dat u als ouder of verzorger kennis heeft van het energetisch lichaam en dan begrijpt u dat regenboog therapie goed helpt!

 

vriendelijke groetjes,

Gite

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.